sf-film

Økonomi nyheter
Refinansiering

Refinansiering

I dag er det mange som ønsker å tilby deg lån, kreditter og avbetalinger, og dette gjelder både i markedsføring og via betjening i butikker som ønsker at du kjøper forbrukerprodukter av dem. Fristelsen kan bli stor for mange, og man kan raskt ende opp med å låne mer penger enn man hadde tenkt. De fleste tenker ikke på at mange avbetalingsløsninger, smålån og kredittkort er ganske dyre, og de kan derfor ende opp med flere av disse enn de ønsker.

Det igjen gjør at man må betale mer hver måned enn man hadde tenkt, og plutselig sitter man igjen med mindre hver måned enn man ønsker. Mange har fått en ganske trang økonomi på denne måten og har mindre penger til rådighet enn de er komfortable med. Plutselig blir det vanskelig å spare opp et buffer slik at man har penger i bakhånd til uforutsette situasjoner.

Når dette skjer kan det være lurt å vurdere en refinansiering av gjeld. Men mange er ikke spesielt komfortable med å starte en slik prosess og vet også lite om hva det betyr eller hvordan dette kan hjelpe. Det er ikke så skremmende å refinansiere dyre smålån, avbetalinger og kredittkort som man kanskje tror. Man trenger bare litt råd slik at man vet hvordan man skal gå frem, så kan dette bli en positiv situasjon som gjør at man kan få bedre orden på økonomien, i tillegg til at man igjen får mer rom slik at man har penger i bakhånd for å gjøre ting man ønsker å gjøre.

Det kan også være lurt å sjekke flere steder for refinansieringslån slik at man betaler så lite som mulig når man velger å forbedre økonomien på denne måten.

Dyre lån og kreditter

Dyre lån, avbetalinger og kreditter har mange fått bekjentskap med, og i mange situasjoner trodde man at man benyttet seg av en finansieringsløsning som var billigere enn det man ble forespeilet. Mange opplever at løsningene man benytter seg av ikke er så billige som de kanskje hadde tenkt da de ikke har tenkt på at de betaler gebyrer i tillegg til renten de er blitt forespeilet. Da blir raskt den effektive renten ganske høy. Noen har til og med fått beskjed om at de benytter seg av en rentefri avbetaling, men når man regner med gebyrene, så betaler man faktisk en effektiv rente som er dyrere enn om man hadde benyttet et kredittkort.

Hvordan kan jeg refinansiere

Men hvordan skal man gå frem for å refinansiere og når er det aktuelt å benytte seg av denne typen løsning? Mange tror de bare må innfinne seg med situasjonen de har beveget seg inn i og betale mesteparten av lønnen på kort, avbetalinger og smålån hver måned.

Hvis man føler at disse spiser opp mer eller mindre hele lønnen hver måned, så betyr det sannsynligvis at du kan redusere utgiftene og rentene en god del. På denne måten kan du også få betalt ned lånene raskere enn du ville gjort med rentene du har i dag. Refinansiering er akkurat like enkelt som det er å ta opp et ordinært forbrukslån. Du fyller ut et søknadsskjema på nett, og får raskt svar med tilbud per email. Forskjellen er at du også må oppgi hvilke lån du ønsker refinansiert.

Hvordan finne best betingelser

Når du skal refinansiere, så kan det være lurt å lete etter de beste betingelsene du kan få på refinansieringslån. Ulempen med tilbydere av denne typen lån uten sikkerhet, er at de vanligvis ønsker å foreta en individuell vurdering av din økonomiske situasjon. Du trenger derfor å søke flere steder for å finne det rimeligste lånet. Dette kan ta en del tid hvis du vil være sikker på å finne det beste tilbudet. I stedet kan du eventuelt vurderte å benytte deg av en lånmegler.