sf-film

Økonomi nyheter
Forbrukslån

Forbrukslån

Det finnes forskjellige typer lån. Som forbruker er det mest praktisk å se på de to lånetypene som dominerer feltet til forbrukere. Det er forbrukslån og det er kredittkort. Forbrukslån er strukturerte lån som varer over en viss periode med en fast prosent. Prosenten ligger på mellom 7%-20%. Her varierer prosenten veldig ut i fra hva du som person kan betale og hvordan du som person faktisk styrer din økonomi. Forbrukslån er en fin måte å få et lån hvor du ikke trenger sikkerhet. Du kan få ganske mye penger, helt opp til 600.000 kroner. Det er ganske mye penger. Kredittkortene er dyrere. Her snakker vi om en rente opp mot 40% på det meste. Du kan fint få deg kredittkort som ligger på rundt 18%, men dette er fortsatt veldig dyrt. Kredittkort er rentefrie i 30-60 dager, litt varierende fra kort produsent til kort produsent. Kredittkort kan brukes når du vil og du må betale renten på det, men du trenger ikke å betale på hovedstolen. På denne måten ligger lånet der og ulmer til det er betalt ned.

Fordeler med kredittkort

Det er fordeler med begge typer kort. Det finnes fine ting med kredittkortene som du ikke får med forbrukslånene. Begge lånene krever ikke sikkerhet, mens kredittkortene er dyrere. En av grunnene til at kredittkortene er dyrere er fordi de ofte har andre fordeler som du betaler for. En av de fineste tingene med noen kredittkort er at de gir deg bonuspoeng med flyselskaper. Det betyr at du kan bruke kredittkortene så mye du vil og du får poeng hos flyselskaper som du kan bruke på å fly gratis, sove på hotell gratis eller på andre måter få den liten bonus her og der. Det er veldig deilig å fly gratis for eksempel. Det gjør at alt blir mye billigere med en gang.

Kredittkort har ofte også ganske fine forsikringsordninger. Disse ordningene gjør at du kan dekke skader når du flyr eller på andre måter får noe ødelagt. Noen kredittkort har også en ganske kuul ordning for leie av bil. Du få dekket egenandelen, slik at du slipper å legge ut masse tull når du leier bil i utlandet.

Fordeler med forbrukslån

En av de aller største fordelene med billig forbrukslån er at du kan få ganske mye penger ganske raskt. Vi snakker om så mye penger som 600.000 kroner på dagen. Forbrukslån betales ut på dagen hvis du er raskt nok. Det betyr at du fint kan dekke store kjøp og veldig fine kjøp. Gjør det du vil med forbrukslån nå. Det andre veldig fine med forbrukslån er at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet. Man må heller ikke glemme at du selv kan sette nedbetalingstiden. Vil du ikke betale så mye hver måned så kan du bare sette nedbetalingstiden til for eksempel 10 år. Da har du godt tid på deg uten stress og mas.