sf-film

Økonomi nyheter
Ferie og kredittkort

Ferie og kredittkort

Ferie

Ferie er veldig viktig for alle som jobber og alle som ikke jobber. Det viktigste med ferien er å slappe av. Du trenger å koble av fra stress og rutiner slik at du kan lade batteriene og starte på et nytt år eller på andre måter komme deg tilbake til rutinene dine. Har du ikke hatt ferien i år så bør du begynne å planlegge ferien med en eneste gang. Du trenger ikke reise langt. Det er ikke det viktigste. Da har du misforstått alt. Det du trenger å gjøre er å skifte miljøet rundt deg. Du kan gjøre dette ved å ta med deg et telt og gå deg en tur i naturen. Det koster ingenting og er rett i nærheten av de aller fleste. Du kan også sette deg på fly og reise de fleste steder. Flybilletter er veldig billig hvis du ikke er for kravstor til hvor du skal og når du skal dra.

Kredittkort

Når det er ferietid er det ofte slik at kredittkortet får gjennomgå. Det finnes mange ting man kan trekke kredittkortet på, men ferien er det mest populære. Det er fint å ha penger på konto når man er ferdig med ferien, men også veldig lett å bruke kortet på mye som man kanskje ikke nødvendigvis burde bruke kortet på. Hvis du har brukt kortet på noen som du angrer på er det nesten for sent. Det du har kjøpt har du kjøp om du ikke kan gi tingen tilbake for å få tilbake pengene. Tilbakebetaling av penger etter noe er kjøpt er vanligvis ikke like lett, da det kommer veldig an på hva som er kjøpt. Har du kjøpt noe fint som ikke er mat kan det kanskje være lettere. Det er viktig at du ikke har brukt tingen. Det gjør det vanskeligere.

Refinansier

Har du dratt kredittkortet mye i sommer bør du fikse den balansen ganske raskt. En måte er å betale ned hele kortet med penger du har på konto eller andre steder. Dette er nødvendigvis ikke så lett. En annen måte er å betale ned kortet med et forbrukslån. Fordelen med denne tilnærmingen er at du i hvert fall kan få betalt tilbake kortet raskt, som betyr at du ikke taper noen penger på betalingen av kortet. Kredittkort har jo en veldig høy prosent som gjør at du fort betaler over 20% for ferien hver måned etter ferien er ferdig.

Når du har et forbrukslån er det ganske annerledes. Da kan du fort endre opp med å betale kun 10%. Det gjør at ferien kanskje smaker litt bedre samt at du har god økonomi mens du er tilbake på jobb. Spar litt ekstra og legg litt mer til side så skal du se at det hjelper på hvor mye penger du har til over og hvor mye raskere du kan betale ned dette lånet.